» Klik hier voor meer informatie

In haar werk refereert Josine naar de natuur waarin alles voortdurend in beweging, wording en groei is. Vloeiend en intuïtief tekent en schildert ze deze organische processen en indrukken; van de trillende atmosfeer, het zonlicht, de wind…

Met streek, punt, golf en lijn werkt ze aan all-over composities. Door toets na toets te werken, komt ze tot een volgende handeling van intuïtief noteren. Zo ontvouwt het beeld zich al schilderend op papier en vormt zo een suggestief ‘landschap’, een sfeer. De doorwerkte en vervlochten delen doen denken aan een lichte deken, een meanderend ritme van kleur en lijn. In haar werk wil ze ruimte bieden om de blik en gedachten hierin te laten ronddwalen.

Josine Timmer (1982) haalde in 2004 haar Bachelor of Fine Arts aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en in 2007 haar Master aan de Hogeschool voor Wetenschap en Beeldende Kunsten Sint Lucas in Gent, België. Ze exposeerde onder andere in Kunsthal KAdE in Amersfoort, in PARK in Tilburg en in het Vincent van Goghhuis in Zundert, waar ze in 2014 werkte in het gastatelier als artist-in-residence onder mentorschap van Marc Mulders.

» Verberg informatie

Latest works