» Klik hier voor meer informatie

foto's carla 2012 18Nadat zij de kunstacademie Artibus in Utrecht had afgerond maakte ze eerst carriere in het bedrijfsleven en met name in de mode wereld. Maar haar grote passie om verder met haar talent iets te scheppen kwam na een aantal jaren. Ze richtte zich geheel op het boetseren. Het gevolg was vele tientallen beelden die hun weg vonden naar liefhebbers en verzamelaars in binnen- en buitenland.

De beweging van mens en dier zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Die inspiratie deed ze op in een oude boerderij in het Zuiden van Frankrijk. Haar niet aflatende energie en enthousiasme zorgen iedere keer weer voor vernieuwing en verrassende beelden.

Waren het eerst vooral vrouwen die ze gestalte gaf, de laatste jaren maken dieren ook een belangrijk deel uit van haar werk.
Kenmerkend in haar beelden zijn elegantie, stofuitdrukking en de subtiele beweging. Bij de dier figuren zie je haar handschrift ook duidelijk in de vacht.

Naast haar vrije werk werkt ze ook in opdracht zoals voor het Eugeen van Mieghem museum waar ze een vijftal levensgrote beelden aan de haven van Antwerpen maakte naar de bewoners van de haven omstreeks 1900.

Ook staan er levensgrote beelden elders zoals  “De Roeper” voor de protestantse Kerk in Blaricum.
Het werk van Carla is exclusief vertegenwoordigd door Janknegt Gallery, waar zij al 20 jaar zit.

» Verberg informatie

Latest Works