Roos Holleman ‘The center of attention’. Book presentation

posted in: News & Art Fairs, Uncategorized | 0

Met trots nodigen wij jullie uit voor de feestelijke boekpresentatie van het langverwachte boek van Roos Holleman, The Centre of Attention; een avond die wij organiseren in samenwerking met de Larense Boekhandel op woensdag 29 mei om 20 uur in de Johannes Kerk, Naarderstraat 5 in Laren.
Justine de Klerk – Janknegt zal  een welkomstwoord houden en daarna zal Alexander Reeuwijk in gesprek gaan met Roos Holleman over haar werk.

Daarna lopen we naar Janknegt Gallery (100 mtr daarnaast). Iedereen die een werk van Roos Holleman heeft aangekocht krijgt een boek cadeau van Janknegt Gallery. Roos zal aanwezig zijn om het boek te signeren en eventueel te voorzien van opdracht. Daarnaast is het boek ook te koop in de kerk (€ 40,00).
De Johannes kerk heeft niet heel veel plaatsen. Graag een bevestiging als u aanwezig zal zijn.

Het boek geeft een representatief overzicht van Holleman’s werk tot nu toe: vogels, Paradijsvogels, kolibries, nachtvlinders en allerlei curiositeiten. Met tekstbijdragen van Alexander Reeuwijk en Suzanne de Sitter, en heeft een omvang van 208 pagina’s met maar liefst 160 full colour afbeeldingen op groot formaat.

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger. Hij schrijft boeken en artikelen over natuurhistorie en reizen, maar ook over wetenschapsgeschiedenis, cultuur en oude boeken in het algemeen. Uitgeverij Atlas Contact gaf zijn boeken ‘Darwin, Wallace en de anderen’ (2011) en ‘Reizen tussen de lijnen’ (2013) uit. In 2015 verscheen ‘Achter de sluier het land; Reizen door Iran’.
Alexander geeft geregeld lezingen over wetenschapshistorische onderwerpen en reizen. Daarnaast bespreekt hij internationale natuurboeken in het radioprogramma ‘Vara’s Vroege Vogels’ en verzorgt hij in Teylers Museum in Haarlem een maandelijks publieksprogramma, ‘Teylers Ontmoet’, waar hij in gesprek gaat met auteurs van recent gepubliceerde boeken over biologie, geologie, natuurkunde en reizen.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 29 mei
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren

Toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk.
Dat kan op:  janknegtgallery@gmail.com