KunstRAI 2018 | Newsletter

posted in: News & Art Fairs | 0

 

Van 4 tot en met 8 april vindt de 34e editie plaats van de KunstRAI - Amsterdam plaats.
Wij hopen dat u ons komt opzoeken in onze stand nummer 62.
Janknegt Gallery zal deze KunstRai werk presenteren van o.a. Josine Timmer, Arno Kramer, Erik Buijs, Niccolo Masini, Christian de Laubadere en Carla Kamphuis. In deze nieuwsbrief daar meer over.


NIEUWE KUNSTENAAR: JOSINE TIMMER

In haar werk refereert Josine naar de natuur waarin alles voortdurend in beweging, wording en groei is. Vloeiend en intuïtief tekent en schildert ze deze organische processen en indrukken; van de trillende atmosfeer, het zonlicht, de wind…

Met streek, punt, golf en lijn werkt ze aan all-over composities. Door toets na toets te werken, komt ze tot een volgende handeling van intuïtief noteren. Zo ontvouwt het beeld zich al schilderend op papier en vormt zo een suggestief ‘landschap’, een sfeer. De doorwerkte en vervlochten delen doen denken aan een lichte deken, een meanderend ritme van kleur en lijn. In haar werk wil ze ruimte bieden om de blik en gedachten hierin te laten ronddwalen.

Josine Timmer (1982) haalde in 2004 haar Bachelor of Fine Arts aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en in 2007 haar Master aan de Hogeschool voor Wetenschap en Beeldende Kunsten Sint Lucas in Gent, België. Ze exposeerde onder andere in Kunsthal KAdE in Amersfoort, in PARK in Tilburg en in het Vincent van Goghhuis in Zundert, waar ze in 2014 werkte in het gastatelier als artist-in-residence onder mentorschap van Marc Mulders.

Conte en pastel op zwart papier | 47 x 32 cm

 

Aquarel |  110 x 75 cm


ARNO KRAMER

Dubbel Droom | gemengde techniek op papier | 152 x 176 cm


ERIK BUIJS

Toeter | oplage 8 | 2017

Zoon | oplage 8 | 2017


NICCOLO MASINI

The Pilgrimage of Humanity (2) | mixed technic on paper | 2018 | 107 x 78 cm

The Pilgrimage of Humanity (2) | mixed technic on paper | 2018 | 107 x 78 cm


CHRISTIAN DE LAUBADERE

Plates | mixed technic | 152 x 73 cm

Plates | mixed technic | 152 x 73 cm


ROOS HOLLEMAN

In het najaar van 2018 verschijnt bij 99 Uitgevers/Publishers het boek The Center of Attention, over Roos Holleman, met tekstbijdragen van Alexander Reeuwijk en Brenda Tempelaar.
Voor de crowdfunding van het boek maakte Roos een unieke serie van 30 pasteltekeningen van allerlei soorten kolibries, genaamd Aviarmy. Het formaat van de tekeningen is 78 x 53 cm, techniek pastelkrijt op papier, 2018. De prijs van een tekening is € 1.125,-.De verkoop  start op zondag 18 maart en loopt door tot zondag 1 april.Via deze link kun je de PDF openen en alle kolibries bekijken: http://www.99uitgevers.nl/boek-categorie/speciale-edities/
De werken die verkocht zijn, worden zo snel mogelijk uit de PDF gehaald.
99 Uitgevers/Publishers toont op de KunstRAI (stand 73) een selectie uit de serie Aviarmy.
Graag willen wij jullie als vaste relatie van Janknegt Gallery als eerste in de gelegenheid stellen om een werk te kunnen aankopen.
 

SAVE THE DATE
KunstRAI
04.04 - 08.04 2018
RAI Amsterdam