PAN Amsterdam 2017 | Newsletter

posted in: News & Art Fairs | 0

 

PAN Amsterdam

19 - 26 November 2017


Over een maand is het zover, PAN Amsterdam. In deze nieuwsbrief alvast een overzicht wat wij gaan brengen dit jaar.
PAN Amsterdam was vorig jaar vernieuwd, met een nieuwe plattegrond. Dit jaar staat Janknegt Gallery (stand 20) op dezelfde plek als vorig jaar en komt met een presentatie van Anita Groener, Roos Holleman, Rosemin Hendriks en beelden van Erik Buijs. 


ANITA GROENER

State (Republic) | painted paper and pins on board | 2017 | 120 x 120 cm

State (Republic) detail | 2017

Citizen detail | 2016

Anita Groener is born in The Netherlands (1958) and based in Ireland. Groener’s work is grounded in drawing where she weaves together a continuum of thinking, developing and making, asking what it is to be human within current geopolitical realities while focusing on specific events, their archetypal and psychological resonances.
Her immersive site-specific installations feature scores of tiny black meticulously cut-out silhouettes of people. At the PAN Janknegt Gallery will show a State installation and a Citizen installation in which the people move frieze-like along countless twigs planted in the wall in a grid to form an enveloping minimalist forest.


ROOS HOLLEMAN
Peafowl (I really, really want to see a ghost) | pastel on black paper | 2017 | 250 x 130 cm

ERIK BUIJS
Huh | brons | 2017

ROOS HOLLEMAN
Dot lined moth | pastel on black paper | 2017 |  76 x 54 cm

ERIK BUIJS
Doerak | brons | 2017

ROSEMIN HENDRIKS
Hert | houtskool en pastel potlood | 2017 |110 x 75 cm


IN DE GALERIE

MYNKE BUSKENS
La vie mode d’emploi | 430 x 205 cm. | potlood, grafietpoeder en gum op papier | 2017

Enkel gewapend met een vlakgom en een grafietstift weet Mynke Buskens (1953) de blik van de toeschouwer gevangen te houden in een landschap waarin de tijd lijkt opgehouden te bestaan, als een verstild moment uit een droom: werkelijk, maar net niet als in de realiteit. Alsof zij met haar potlood de contouren van de werkelijkheid zachtjes streelt om zo haar eigen werkelijkheid weer te geven. Zelf zegt zij hierover; ‘ik teken een utopisch model voor het leven: een plek tussen ergens en nergens.’
Deze tekening van 430 cm breed hangt nu in de galerie. Mynke kan ook op locatie werken, direct op de muur.